1990 li yıllarda Köln`deki Patlayıcı madde saldırıları: Bilderstöçkchen, Mauenheim,Ehrenfeld

0

Bastırmak, unutmak, halledilmiş görmek?

„Sağcılığa Karşı Kuzey Köln Birliği“ („Bündnis Köln-Nord gegen Rechts“ ) ilgi duyan herkesi, kendini yozlaştırıp açığa vuran  Nazi Terör Grubu NSU`nun  („Nationalsozialıstischer Untergrund“ ) beşinci yılı nedeniyle, etkinliğine davet etmektedir. Konu 1992-1993 yıllarında rassistlerin Bilderstockchen/Mauenheim/ Ehrenfeld bölgelerindeki patlayıcı madde saldırılarıdır.
O dönemde t Rostock`taki saldırı, Solingen`deki yangın olaylarıyla İltica hakları kesilmiş ve toplumda gergin bir atmosfer yaratılmıştır.
2004 yılı Köln Keupstraße ve 2001 yılındaki Probsteigasse`deki NSU`nun yerel saldırıları  özellikle Türkiye`li vatandaşların gözden çıkarılma tavrı NRW (Nord-Rein Westfallen) Eyalet Meclisinde`ki  soruşturma komisyonu kamuoyunda çok tartışıldı ve cevaplandırılmayan bir çok konu kaldı. Orada kullanılan bomba yapımı şeklinin aslında  NSU`nun kullandığı bir yöntem olduğu ve NSU´nun Devletin Gizli istihbarat Birimiyle  bağlantısının olduğu ortaya çıkmasına rağmen, bir çok konu cevaplanmadı.
„NSU Watch“ (NSU yu gözlemleyen politik bir grup) `dan bir konuşmacı NRW Eyalet komisyonunun o dönemdeki soruşturma sürecine kritik bakmaktadır.
NRW Eyalet Meclisinde „Die PİRATEN“ Partisine mensup bir kişi bu etkinliğe konuşmacı olarak katılacaktır.

Bu etkinlik o dönemi aydınlatmaya yönelik olmalıdır.  Öyleki yapılan rasist saldırıların sıradan bir saldırı gibi üstünün örtülmesi değil, yapılanın vahşi bir saldırı olduğu hiç unutulmamalıdır. Unutulmaması gerekiyor çünkü;  bu gibi saldırıların onu kapatılmalı   ve rasizm bugünkü gergin atmosferden faydalanarak sıradan çoğunluğu  etkisi  altına almamalıdır.

„Sağcılığa Karşı Kuzey Köln Birliği“ (Bündnis Köln-Nord gegen Rechts“) „Pro Köln“ ün Ehrenfeld`deki cami yapımını engelleme girişimine karşı olan dönemdeki karşı duruşundan bu yana varlığını sürdürmektedir. Birliğimiz aşırı sağcılara karşı , insanlarımızın duygularını istismar eden, gergin ortamları fırsat bilip manupile etmeya çalışan rasist düşüncelerin karşısında durmaktadır.

Etkinlik; Perşembe günü  24 Kasım 2016, saat 19:00
Yer: Gemeindezentrum Nathanael- Gemeinde
 Escher Strasse 160, Köln-Bilderstöckchen

e-mail:  buendnis.koelnnordgegenrechts@web.de
ViSdP: K. Fischer, Sechzigstrasse 73, 50733 Köln

Share.

About Author

Comments are closed.